Regizorii Andrei Serban, Gianina Carbunariu si ucraineanul Andriy Zholdak, in lupta pentru primul loc.

Daca nu ati avut vreme de mers la teatru pina acum si vreti sa recuperati pe ultima suta de metri sau in stagiunea viitoare, va propunem citeva spectacole pe care ar fi bine sa nu le ratati.

Sibiul s-a dovedit a fi anul acesta nu numai Capitala Culturala Europeana, ci si capitala teatrului romanesc. La Teatrul National "Radu Stanca" din Sibiu s-au montat anul acesta citeva spectacole de exceptie: Andrei Serban a revenit in forta cu "Pescarusul" lui Cehov, un spectacol pe cit de rafinat, pe atit de puternic, Andriy Zholdak a socat inca o data publicul cu spectacolul "Viata cu un idiot", dupa cartea cu acelasi nume a lui Victor Erofeev, iar tinarul regizor Radu Alexandru Nica a realizat impreuna cu Mihaela Michailov o istorie a Romaniei in pasi de dans, in "Balul".

Bucurestiul nu prea a putut tine pasul cu Sibiul, dar au fost si aici citeva montari ce merita amintite. Yuriy Kordonskiy a realizat la Bulandra "Crima si pedeapsa", montare ce are pe linga meritul de a fi dramatizat un important roman al literaturii universale si pe acela de a fi readus in lumina reflectoarelor un mare actor: Sorin Leoveanu.

Alexandru Dabija a montat la Teatrul Odeon "Block Bach" si "Ionescu - cinci piese scurte", iar la Teatrul Act, "Capra sau Cine e Sylvia?". Radu Afrim a continuat pe linia ce i-a adus deja doua Premii UNITER pentru Cel mai bun regizor si a montat de curind la Odeon "E doar sfirsitul lumii", iar Gianina Carbunariu a propus un spectacol viu si foarte original, "Sado Maso Blues Bar", montat la Teatrul Foarte Mic.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.