Noul sistem va putea fi folosit si pe liniile de maxi-taxi, dar si in parcari.

Bucurestenii vor putea calatori pe mijloacele de transport in comun cu o singura legitimatie: cardul magnetic sau cu cip. Dupa modelul capitalelor din Occident, acesta va putea fi folosit pe RATB, Metrorex, CFR Regional, maxi-taxi si va permite accesul in parcari.

Sistemul de taxare prin card cu cip (contactless) functioneaza deja in Bucuresti. A costat aproape 13 milioane de euro si a fost implementat pe toate unitatile parcului auto al RATB din primavara acestui an.

RATB si Metrorex: trei milioane de calatorii zilnic

Mihai Ianciu, directorul diviziei IT&C al firmei UTI, cea care a castigat licitatia pentru proiect, a explicat ca sistemul poate functiona simultan cu opt operatori. "In prezent, exista doar RATB-ul si colaborarea cu Metrorex. Mai pot fi adaugati CFR regional, maxi-taxi, accesul in parcari si alti trei operatori", a explicat Ianciu, care a adaugat ca aproape 400.000 de bucuresteni utilizeaza aceste carduri, iar numarul lor este in crestere.


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.