Oficiul pentru Migratia Fortei de Munca a inceput inscrierile in baza de date pentru posturile solicitate de angajatorii straini.

Posturile cel mai bine platite sint cele de ajutor de ospatar. Acestia pot lua 1.305 euro pe luna, impozabili, pe parcursul celor cinci luni de contract. Candidatii trebuie sa aiba intre 20 si 30 de ani si cel putin sase luni experienta. Pe de alta parte, pentru postul de ajutor de bucatar, experienta solicitata este de cel putin un an, in timp ce salariul este de 1.076 pina la 1.250 de euro pe luna. Contractele de munca vor fi incheiate pentru trei pina la sase luni.

Cameristele sint angajate pentru contracte de patru luni. Salariul brut oferit este de 1.155 de euro pe luna, iar candidatele trebuie sa aiba intre 19 si 40 de ani si sase luni de experienta. Pentru spalatorese si calcatorese, contractele se incheie pe un an intreg, iar remuneratia totala este de 11.298 de euro, adica aproape o mie de euro pe luna. Intervalul de virsta solicitat este 25-35 de ani, iar candidatele trebuie sa aiba cel putin jumatate de an de experienta in hotel. Oficiul mai cauta si femei care sa lucreze in agricultura, cu virsta intre 18 si 45 de ani, insa nu precizeaza nivelul salariilor.