In perioada 14 iunie-30 septembrie vor circula 34 de garnituri noi. Fata de anul trecut, cand trenurile estivale asigurau doar legatura dintre principalele orase ale tarii si statiunile de pe litoral, in aceasta vara vor fi introduse noi rute. Potrivit reprezentantilor ministerului Transporturilor, CFR Calatori va asigura legaturi directe intre Sibiu-Brasov-Constanta si retur, precum si Sighetu Marmatiei-Mangalia si retur. Intre Constanta si Mangalia, vor fi introduse pe aceasta ruta o serie de trenuri suplimentare.

Nici tinerii care vor merge in vacanta pe litoral n-au fost uitati. Pentru acestia, CFR a prevazut introducerea in graficul de circulatie un tren de noapte pe distanta Bucuresti Nord-Constanta si retur.

Agentia pentru Sprijinirea Studentilor ofera, pentru aceasta vara, 5.800 de locuri gratuite in tabere, din care 3.000 pe litoral. Numarul de locuri a crescut astfel cu 1.500 fata de vara anului trecut. Taberele au o durata de 7 zile si vor incepe din 13 iulie. Studentii vor beneficia de cazare gratuita si masa in limita unor bonuri valorice de 32 de lei pe zi. Repartizarea acestor locuri se va face pe universitati, in functie de numarul de studenti.