Marea Doamna a muzicii populare romanesti, Maria Tanase, a fost omagiata si in acest an, la Craiova, in incinta Teatrului National 'Marin Sorescu'.
Cea de-a XIX-a editie a festivalului si-a inchis portile, intr-o atmosfera calda si emotionanta, cu sala plina ochi, asa cum ii sta bine unui festival de renume. Spectatorii s-au aratat insetati de muzica, sorbind fiecare sunet al celor doua orchestre prezente - cea a Ansamblului 'Maria Tanase ' si Orchestra 'Lautarii' din Chisinau. Presedintele juriului, Tudor Gheorghe, a urcat pe scena teatrului craiovean si a declarat ca anul acesta misiunea celor care au pus note nu a fost deloc usoara: 'Au fost copii exceptionali, pentru juriu a fost o misiune dificila. In aceasta seara am ales puritatea'. Vladuta Lupau, o tanara de numai 16 ani, din Salaj, a fost cea care a impresionat cel mai puternic juriul, prin vocea calda, port si atitudine. Ea a venit insotita de mama sa, dar si de cea care o indruma in cariera pe care abia a inceput-o, Cornelia Neaga.

Alti interpreti pe care ii vom vedea astazi la TVR 1, in cadrul Galei Laureatilor Festivalului 'Maria Tanase', sunt Matilda Pascal Cojocarita, Floarea Calota, Gheorghe Rosoga, Angelica Stoican, Tiberiu Ceia, Petrica Mitu Stoian, Cornelia si Lupu Rednic, dar si laureata de anul trecut a festivalului, Adriana Bucevschi.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.