Din ce in ce mai multi romani care construiesc cartiere rezidentiale sau case in Bucuresti incheie asigurari pentru constructii. Specialistii spun ca numarul politelor s-a dublat in ultimele trei luni, comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut.

Firmele de asigurari incheie doua tipuri de polite pentru cladirile noi: una care acopera riscurile in timpul constructiilor si alta pentru bunurile de pe santier. Astfel, pentru un ansamblu rezidential cu o valoare de 100 de milioane de euro, polita de asigurare se ridica la un milion de euro. Polita este platita de constructor impreuna cu developerul, anual.

Asiguratorii spun ca majoritatea clientilor prefera politele care acopera toate riscurile: de la incendii si alte calamitati, pana la furtul de materiale de constructie.
Primele brute subscrise au crescut cu 60%, iar numarul de polite incheiate cu aproape 100%, spun reprezentantii unei firme de asigurari. In principiu, este vorba de circa 0,15 % din valoarea constructiei finale si 0,17 % pentru bunurile continute.

Directorii firmelor care incheie astfel de polite spun ca proprietarii de cartiere rezidentiale sau magazine sunt cei mai grijulii. Tot ei sustin ca numai 5-6% dintre romanii care isi construiesc o casa fac asigurari inca din timpul constructiei.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.