Incalzirea globala ne prinde total nepregatiti: doar 29% din energia folosita la noi este produsa din resursele regenerabile

Anuntata crestere a temperaturii globale cu peste 5 grade Celsius pe termen lung, cauzata de emisiile poluante, gaseste Romania nepregatita in ceea ce priveste producerea energiei "curate".

Desi tara noastra a preluat obligatiile care ii revin din directivele europene privind reducerea gazelor cu efect de sera (cu 8a pana in 2012 si cu 20% pana in 2020 comparativ cu 1990), nu are un cadru legal care sa stimuleze initiativa privata in acest domeniu prin reglementari fiscale, spune un studiu al Institutului European din Romania.

Pe de alta parte, doar energia regenerabila si cea nucleara pot asigura reducerea dependentei de importul de energie care va creste de la 40%, in prezent, la 70% in 2015 daca nu se face nimic, potrivit politicii energetice a Romaniei.


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.