Doua treimi dintre romani considera ca introducerea, din 2008, a pensiilor obligatorii administrate privat este o initiativa buna, desi un roman din trei a recunoscut ca nu este deloc informat despre acest subiect, iar peste jumatate sunt doar putin informati, arata un studiu IMAS.

Romanii nu au destule informatii despre pensiile private Potrivit unui studiu, dat publicitatii de Centrul Parteneriat pentru Egalitate, doar patru procente dintre romani sunt foarte bine informati in legatura cu sistemul de pensii administrate privat, in timp ce peste jumatate sunt doar putin informati, iar 32% nu stiu absolut nimic despre pensiile private, anunta NewsIn.

Cu toate acestea, majoritatea romanilor (77%) considera ca introducerea pensiilor private oblibatorii de la 1 ianuarie 2008 este o initiativa buna. Sapte procente dintre respondenti nu sunt de acord cu aceasta initiativa, iar alte sapte procente au indoieli ca este un lucru bun.

Prezent la lansarea studiului, vicepresedintele Cartel Alfa, Petru Dandea, a spus ca guvernul ar trebui sa demareze o campanie intensa de promovare a sistemului de pensii private, pentru ca mai este foaste putin timp pana cand romanii vor fi obligati sa opteze pentru un fond administrat privat.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.