Proaspetii angajati sint vulnerabili din start la riscul plafonarii, avertizeaza expertii in resurse umane

Amenintarea unei plafonari precoce ii determina pe angajati sa paraseasca o companie fara a lasa in urma motive aparente sau explicatii. Angajatorii ramin intrigati ca noul membru al echipei a plecat dupa o perioada foarte scurta de timp. Specialistii in resurse umane spun ca, de obicei, acestia nu stiu ce vor si nici nu li se spune.

"Alaturarea la o companie este inceputul unei noi relatii avind ca scop final satisfactia. Cu cit ii este mai clar noului intrat ce fel de rezultate urmareste, cu atit ii va fi mai usor sa le obtina. Asta inseamna sa ai un plan de cariera bine conturat", crede Ciprian Teleman, Senior Consultant TMI Training& Consulting.

Un nou angajat poate ajunge usor sa-si piarda controlul, sa fie bulversat. Daca in companie exista un mod de organizare cu scopul de a economisi timpul si energia celor care muncesc, pentru noul intrat, acesta devine benefic abia atunci cind utilizarea lui se transforma in rutina. "S-ar putea ca primul contact cu procedurile si regulamentele sa fie la fel de obositor precum prima iesire in trafic dupa obtinerea permisului auto.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.