In aceasta dupa-amiaza (orele 18.00), la Muzeul National Cotroceni, va avea loc vernisajul expozitiei "Bucurestii de altadata", urmat de dezbaterea "Barbu Stirbei - spirit elevat si modernizator de cetate".
Expozitia, organizata in colaborare cu Muzeul Municipiului Bucuresti, Muzeul National Filatelic si Romfilatelia, aduna carti postale ce dateaza de la sfarsitul secolului al XIX-lea, pana la jumatatea sec. al XX-lea, avand ca tematica imagini din Bucuresti. Cartile postale au cunoscut varsta de aur de la 1900 la primul razboi mondial, inaintea aparitiei televiziunii si cand utilizarea telefonului ramanea apanajul elitei. Expozitia este completata cu emisiuni filatelice romanesti dedicate "Bucurestilor de altadata", ilustrand edificii monumentale precum vechiul Teatru National, Palatul CEC, Palatul Postelor, Palatul Sturdza, Cercul Militar, Ateneul Roman, Fundatia Carol I, ca si evenimente din istoria moderna a Capitalei, precum Expozitia Generala din 1906.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.