Filmul chilian "La Sagrada Familia", cistigatorul Trofeului Transilvania, va rula la E-Uranus din Bucuresti, alaturi de alte sapte pelicule prezentate anul acesta la TIFF.

Vineri, de la ora 21.30, cinefilii vor putea urmari pelicula spaniola laureata cu Premiul Publicului si cu Mentiunea speciala a juriului la Festivalul de Film Transilvania. "Albastru Inchis Aproape Negru", in regia lui Daniel Sánchez Arévalo, s-a bucurat de succes inca de la lansarea in festivaluri, anul trecut, cind a cistigat trei trofee la Premiile Goya, dupa care au urmat numeroase distinctii la festivalurile europene de la Venetia, Toulouse, Málaga sau Stockholm. Imediat dupa filmul spaniol, la ora 23.30, E-Uranus ofera proiectia ultimei pelicule a lui Oliver Parker, "Am o slujba naspa rau", in care joaca si actritele romance Alexandra Maria Lara si Oana Pellea. In titlul sau original "I Really Hate My Job", filmul lui Parker reda o seara dintr-un restaurant londonez aglomerat, in care trei chelnerite, o bucatareasa si o spalatoare de vase nu inceteaza sa viseze la joburi "adevarate".

Simbata, la ora 21.30 poate fi vazut filmul "Irina Palm", care a rulat la TIFF in cadrul apreciatei sectiuni "Supernova". O adevarata coproductie europeana-Belgia-Luxemburg-Anglia-Germania-Franta, pelicula cineastului Sam Garbaski, prezentata anul acesta la Festivalul de la Berlin, relateaza povestea unei vaduve de 50 de ani care ajunge animatoare intr-un local din Soho. Tot simbata, E-Uranus prezinta, la ora 23.30, filmul "Zece Canoe", primul lungmetraj din istorie realizat intr-un dialect aborigen australian.