Ca poveste de final: dupa spectacol, o romanca profesoara de muzica mi-a zis “Sunt de zece ani aici, domnul Tudor, si este pentru prima oara cand sunt mandra si imi vine sa strig ca sunt romanca, asa ca dumneavoastra”. E tare, nu?
Tocmai am avut premiera cu spectacolul Mushroom (Ciuperca) dupa piesa cu acelasi nume de Paul Meade (foarte la moda aici acest autor-tradus de altfel si in romana de Andrei Marinescu), regia spectacolului fiind semnata de experimentatul regizor Liam Haligam (multiplu laureat si nominalizat al academiilor de teatru din Irlanda, Anglia, Scotia etc). Spectacolul este de fapt o coproductie internationala - in spectacol evoluand actori de diverse natii: irlandezi, polonezi, o englezoaica de origine romana si un roman get-beget, adica ei. La realizarea spectacolului - scenografie, designer muzica - au contribuit de asemenea suedezi, australieni etc ... dar producatorul principal al spectacolului este Storytellers Theatre Company din Dublin, Irlanda. Ecourile au venit imediat dupa premiera oficiala, care a avut loc marti, 6 iunie, ora 20 aici, 18 in Romania, la premiera fiind prezente foarte multe personalitati ale vietii culturale irlandeze, actori, scriitori, regizori etc.

Irlandezilor le-a placut foarte mult spectacolul (sensibil si delicat dupa parerea mea si foarte trist, el tratand in linii mari drama emigrantilor lipsiti de identitate si dorinta lor de a se integra ca un implant intr-o alta cultura, limba etc). Acum va trebui sa ma laud singur: au remarcat cu totii in mod special evolutia actorului de la Teatrul National din Bucuresti pentru ‘’dezinvoltura si farmecul exceptionale’’ (the Irish Times - am ziarul ca proba). Cert este ca s-au "aruncat" pe mine dupa premiera impresari, regizori, directori, de nici nu stiu ce sa fac mai intai.


Despre autor:

Gandul

Sursa: Gandul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.