Demolarea debaralelor, mutarea livingului pe hol si a bucatariei pe balcon transforma un apartament cu doua camere intr-unul cu trei.

Primul pas in modificarea locuintei, fie ca afecteaza structura cladirii, fie ca nu, se face in directia primariei. "Mai intii trebuie obtinut certificatul de urbanism, dupa care o firma de specialitate va intocmi proiectul, care trebuie sa aiba stampila arhitectului structurist.

Dosarul va fi depus la primarie. In functie de acest proiect, primaria elibereaza autorizatia reamenajarii apartamentului", ne-a spus Alina Dinu, arhitect de interior in cadrul firmei SC Brenneka Group SRL. Potrivit acesteia, intocmirea proiectului de catre o firma de specialitate costa aproximativ 5-8 euro pe metrul patrat amenajat. Contra cost, aceeasi firma se poate ocupa si de eliberarea autorizatiei de constructie. Primul pas catre "marirea" apartamentului este demolarea debaralelor de pe hol. Astfel se va obtine un living destul de spatios.

"Livingul se poate deschide prin culoare, in nici un caz alb, sau prin disparitia tuturor usilor, in afara de usa de la baie. In plus, pentru a da senzatia de spatiu sint indicate decuparea peretilor sub diferite forme si montarea de rigips cu spoturi luminoase", ne-a spus Irina Constantin, designer in cadrul firmei Knox Design. O alta mutare importanta care va trebui facuta la un apartament cu doua camere pentru a deveni unul cu trei camere este cea a bucatariei pe balcon.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.