Vineri are loc premiera romaneasca a ultimului film semnat de Nick Cassavetes, care se inspira din viata lui Jesse James, cel mai tinar traficant de droguri cautat de FBI.

Versatilul realizator Nick Cassavetes, fiul lui John Cassavetes, parintele filmului independent, a regizat pina acum productii precum "Jurnalul" (2004) si "John Q" (2002), insa in "Mascul necrutator" - sau, in original, "Alpha Dog" - alege o poveste sordida care se bazeaza pe o distributie de actori putin cunoscuti, ca Ben Foster, Emile Hirsch si Shawn Hatosy, folosindu-se insa de secundari cu nume sonore - Bruce Willis, Sharon Stone si Justin Timberlake.

"Alpha Dog" reda povestea lui Johnny Truelove, un tinar care a reinterpretat visul american prin refugiul intr-o viata de delincvent din Los Angeles, traind intr-o lume care, desi la inceput inseamna doar distractie si experiente noi, vireaza ulterior spre pericol si violenta. Totul incepe de la confruntarea dintre tinerii Truelove si Jake Mazursky, din cauza unei datorii legate de traficul de marijuana. Hotarit sa-si recupereze datoria cu orice pret, lui Johnny ii da prin cap sa-l sechestreze pe fratele vitreg al lui Jack, un adolescent de cincisprezece ani care se simte prea ingradit de grija parintilor. Departe de a fi o experienta neplacuta pentru el, fratele lui Jack plonjeaza in acea presupusa lume a adultilor la care a visat multa vreme.

Pentru a relata aceasta poveste, Cassavetes alege tehnica falsului documentar, in care sint intercalate scene menite sa descrie faptele. Inconsecventa alunecarii inspre docudrama face insa din "Mascul necrutator" un film destul de dezlinat, in care se amesteca momente cinematografice intense, facute din doze bune de adrenalina, violenta si intrigi, alternate cu scene inutile, destul de putin credibile si care pot reusi sa-l scoata pe spectator din atmosfera.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.