Sediul Grupului pentru Dialog Social, cel al Revistei 22, al primei Librarii Humanitas si al Green Hours 22 jazz-caf si Teatrul Luni de la Green Hours sunt n pericol sa dispara de pe harta culturala-sociala-artistica a Bucurestiului.
Imobilul in care isi desfasoara activitatea aceste organisme este pe cale sa fie trecut abuziv din proprietatea publica de stat in proprietatea Fundatiei Nationale pentru Tineret (FNT).

Problema este ca acum exista doua fundatii cu acelasi nume, care isi cer aceleasi drepturi. "In 2002, cu o luna si jumatate inainte de adoptarea Legii fundatiilor, a luat fiinta Fundatia Nationala pentru Tineret (fosta Asociatia Tinerilor Revolutionari din Constanta), stiind ca aceasta lege va cere ca patrimoniul UTC-ului sa fie trecut intr-un nou patrimoniu. In iulie 2006, Parlamentul a votat, majoritatea votantilor fiind in necunostinta de cauza, Legea 350/2006 (Legea tinerilor, n.r.) la care fusese adaugata anexa prin care patrimoniul UTC si cladirea din Calea Victoriei (imobilul Green Hours, n.r.) sa treaca in administratia FNT-ului", ne-a declarat Voicu Radescu, directorul executiv al Green Hours & Teatrul Luni.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.