Siamezele in varsta de 3 ani Tatiana si Anastasia Dogaru au ajuns acasa si se simt bine. Medicii de la Rainbow Babies & Childrens Hospital din SUA, care le-au operat saptamana trecuta in incercarea de a le separa, le-au externat sambata din spital, a declarat un purtator de cuvant al institutiei.

Spitalul nu a oferit alte informatii. seful echipei de medici precizase ca cele doua fetite erau vioaie la mai putin de o zi de la operatie.

Prima interventie chirurgicala de separare a siamezelor a fost oprita deoarece creierul uneia dintre fetite era umflat. Situatia a fost constatata de catre echipa de medici dupa ce a fost indepartata o bucata de os.

Separarea efectiva nu a fost inceputa, pentru ca umflatura nu a cedat dupa tratament medicamentos. Medicii vor incerca sa afle, in urmatoarele zile, cauza acesteia si, in functie de rezultate, vor decide daca vor relua sau nu interventia chirurgicala.

Fetele s-au intors impreuna cu parintii lor, Claudia si Alin Dogaru, preot catolic, in apartamentul lor din Parma.

A fost cea de-a treia interventie la care sunt supuse gemenele, dupa ce in lunile aprilie si mai, medicii au separarat o parte din vasele de sange de la nivelul capului.

Cazul micutelor este cu atat mai dificil, cu cat una dintre ele nu are functii renale, depinzand de rinichii celeilalte, relateaza ziarul local "The Plain Dealer".

Gemenele, in varsta de trei ani, sunt lipite in zona capului la un unghi de aproape 90 de grade. Ele au creiere separate, dar craniul si majoritatea vaselor de sange sunt comune, inclusiv un vas care transporta sangele la inima si cateva tesuturi.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.