Pina in 2015, angajatorii occidentali vor trebui sa ofere un program mult mai scurt si mai flexibil pentru a-si pastra salariatii.
Europa si America se confrunta cu o scadere dramatica a numarului angajatilor din cauza pensionarii celor din generatia "baby boom" (nascuti in anii ’40), arata firma americana de cercetare si consultanta Gartner. Aceasta a dat recent publicitatii un raport despre cum va arata in viitor piata muncii si ce solutii au angajatorii la indemina pentru a-si pastra personalul.

Statele Unite acorda anual peste o jumatate de milion de vize de lucru muncitorilor straini. Dintre cei intrati astfel in tara, se estimeaza ca aproximativ 320.000 se si stabilesc pe teritoriul american. De altfel, 27% dintre angajatii din California sint nascuti in afara granitelor americane, acest stat detinind recordul pentru mina de lucru importata. In Europa, Marea Britanie, Germania si Elvetia sint si ele in competitie pentru a atrage personal calificat, asta in contextul in care populatia scade pe vechiul continent si stagneaza pe cel nou.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.