Un top facut dupa ce Editura Polirom si-a strins cartile in cutii si a vazut cite exemplare i-au mai ramas din fiecare volum o da invingatoare absoluta pe Mihaela Radulescu, cu "Despre lucrurile simple". "A fost cea mai omoritoare lansare, lumea s-a napustit pur si simplu asupra ei, o ora si jumatate a dat autografe incontinuu", spune Oana Boca, director de imagine la Polirom. Pe locul doi e Carol I, cu primul volum de jurnal, iar locul al treilea si-l impart frateste Philip O Ceallaigh, irlandezul care sta in cartierul bucurestean Titan, despre care a scris toata presa, si Eugen Istodor, cu "Cartea vietii mele".

Urmeaza la rind "In noapte", a lui Haruki Murakami, si "Teorema" lui Pasolini. "O tendinta interesanta pe care am vazut-o la tirgul asta e ca se cauta romanii. Norman Manea, Filip Florian, Ion Manolescu au vindut foarte bine. La un moment dat ramasese un singur exemplar Norman Manea, fara supracoperta. Cineva mi-a zis: «Dati-mi-o asa, o iau oricum»", povesteste Oana Boca.

Si Editura Humanitas a cistigat tot cu romanii: Gabriel Liiceanu, Traian Ungureanu, Neagu Djuvara si Ioana Pirvulescu. Editura Rao a vindut bine "Nevinovatul" lui John Grisham, enciclopediile despre animalele salbatice si Terra si ghidurile de calatorie de buzunar. Locomotivele pentru Editura Curtea Veche au fost laureatul Premiului Nobel, Orhan Pamuk, si bucatarul televizat Jamie Oliver. "Oamenii citisera recenziile cartilor lui Pamuk si veneau si o cereau «pe aia despre Istanbul»", spune Georgiana Fefea, PR Manager al editurii. Greatest hits pentru grupul editorial All au fost Bob Dylan, "Cronica vietii mele", si regina Maria a Romaniei, "Capitole tirzii din viata mea". "Am mai vindut foarte bine un pachet cu o reducere de 40%. Sint patru albume: 100 cele mai frumoase orase ale lumii, 100 cele mai frumoase muzee, 100 de minuni si 100 de catastrofe naturale", spune Gabriela Preda, coordonator de marketing la All.