160 de filme proiectate in sapte sali, din doua orase si vazute de aproximativ 50.000 de spectatori: acesta este primul bilant al Festivalului de Film Transilvania 2007.
Dupa zece zile de vizionari, concerte, petreceri si evenimente speciale, Festivalul International de Film Transilvania si-a incheiat cea de-a sasea editie simbata, la Cluj, si duminica, la Sibiu. In cifre, TIFF a crescut enorm de la o editie la alta: daca in urma cu trei ani stringea aproape 20.000 de spectatori, in 2006 s-au adunat la Cluj peste 40.000 de oameni, iar editia speciala de anul acesta, organizata paralel la Cluj si la Sibiu, a depasit numarul de 50.000 de spectatori.

Intre 1 si 10 iunie, 160 de filme, dintre care 111 lungmetraje si 49 de scurtmetraje din peste 30 de tari, au rulat in locurile pregatite de organizatorii TIFF: doua sali la Sibiu - singurul cinematograf din oras si Pavilionul CCE, construit special pentru Capitala Culturala Europeana, si in cinci locuri la Cluj, printre care salile de cinema Republica, Victoria si Arta. Clujul a devenit neincapator pe durata festivalului: o simpla promenada de citeva minute prin centru era suficienta ca sa te ciocnesti de zeci de oameni cu ecusoane de invitati, voluntari, jurnalisti participanti la TIFF. De fapt, echipa festivalului a ajuns la aceasta editie la 150 de persoane, carora li s-au alaturat inca 150 de voluntari, romani si nu numai, unii dintre ei veniti tocmai din America. Intre Cluj si Sibiu, publicul a putut da ochii cu aproximativ 500 de invitati, iar strainii nu incetau sa se declare incintati de orase si de localnici: Assante a ramas surprins ca a putut sa se plimbe in voie prin Cluj si ca, desi oamenii il recunosteau pe strada, ii zimbeau si isi vedeau de drum, fara sa-l asalteze cu saluturi si intrebari.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.