Spectatorilor li s-a pregătit și o altă surpriză.
Filmul "4 luni, 3 săptămani și 2 zile" de Cristian Mungiu, premiat cu Palme d'Or la Cannes, va avea o proiecție specială gratuită, duminică, la Sibiu, in Pavilionul 2007, de la ora 10,30. Organizatorii vor oferi doar 750 de bilete gratuite celor care vor ajunge primii, in dimineața aceasta, incepand cu ora 11,00, la Pavilionul 2007.

In ultimele două zile ale festivalului au mai fost programate și alte filme importante, printre care se numără "Cocoșul decapitat", de Radu Gabrea, (sambătă, ora 12,30, cinema Victoria, Cluj), "Offset", cu Alexandra Maria Lara și Răzvan Vasilescu (duminică, ora 12,00, cinema Arta, Cluj), "Puffball", in regia lui Nicholas Roeg (duminică, ora 12,00, cinema Arta, Sibiu).

Forever Blues (Italia, 2006) 90’. Regia: Franco Nero. Cu: Franco Nero, Paola Saluzzi, Minnie Minoprio. In drum spre un concert, Marco, un tanăr trompetist de jazz, vizitează un vechi prieten și ii spune povestea vieții lui și despre cum aceasta i-a fost salvată de muzică. Proiecție extraordinară, in onoarea lui Franco Nero, invitatul special TIFF 2007, distins cu Premiul pentru intreaga carieră. Sambătă, ora 18,30, Cinema Republica, Cluj.

Rondul de zi (Dnevnoy dozor), (Rusia, 2006) 132’. Regia: Timur Bekmambetov. Cu: Konstantin Khabensky, Mariya Poroshina. A doua parte a trilogiei fantastice a regizorului rus Timur Bekmambetov, despre forțele luminii și ale intunericului, e mai spectaculoasă și mai inventivă decat toate blockbusterurile hollywoodiene din ultimul an la un loc. Un soi de Matrix scenarizat de Dostoievski... Duminică, ora 22.00, Cinema Arta, Sibiu.