La Bookfest, ziua de vineri a fost bogata in lansari de carte. Numai la standurile editurilor Humanitas si Polirom au fost programate nu mai putin de douasprezece evenimente, insa lansari importante au pregatit si editurile Art, Corint si Rao.

Editura Humanitas si-a deschis seria de lansari cu volumul de teatru al lui Vlad Zografi, care dupa ce sapte ani a stagnat, s-a intors cu "America si acustica", un volum de cinci piese noi . Regizorul Mihai Maniutiu, invitat sa prezinte volumul lui Zografi, a insistat sa accentueze plusurile dramaturgiei marca Zografi: "umorul burlesc" , " precizie becketiana", suprarealismul cu care imbraca drame din cotidianul rizibil, si parodia a la Pirandello cu care demonteaza mecanismele de creatie. Nu mai putin elogios a vorbit Cristina Modreanu, care i-a dorit dramaturgului un regizor pe potriva si Ioana Parvulescu, initial refractara la lectura de teatru, ulterior convinsa si entuziasmata.

Dupa dramaturgie, a venit rindul colectiei de proza romaneasca. Volumele "Noaptea lui Iuda" de Dan Stanca si "Zimbetul. Portret al tarmului la asfintit" de Liviu Cangeopol au fost salutate de critici si de invitatii prezenti la lansare. Colectia "Raftul Denisei" a fost introdusa cititorilor de Denisa Comanescu si invitatii ei. Ioana Pirvulescu, Adela Greceanu, Traian Ungureanu, Elisabeta Lasconi si Cristian Tudor Popescu au prezentat fiecare cite un titlu din noile aparitii.

"Europa dumitale", volumul de publicistica al "dilematicului" Mircea Vasilescu a dat tonul evenimentelor de la standul Polirom. Cartea a fost prezentata de Luca Niculescu, Lucian Mindruta si Gabriel Giurgiu, care au exemplificat, comentat si dezbatut "romanoscepticismul" din textele pe care Mircea Vasilescu le-a semnat numar de numar in "Dilema Veche". La Polirom, vineri a fost ziua lansarilor din Colectia Ego Publicistica si, incepind de la ora 14.00, standul editurii a fost locul de intilnire a trei dintre cei mai prolifici si spumosi publicisti : Mircea Vasilescu, Ruxandra Cesereanu si Eugen Istodor. "Naravuri romanesti " de Ruxandra Cesereanu si "Cartea vietii mele" de Eugen Istodor au adunat la standul editiurii Polirom cititori interesati si nume cu greutate , ca Andrei Plesu si Dan C. Mihailescu.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.