In criza locurilor de la gradinitele de stat, spaga pentru „ungerea“ directorului sau a comisiei de evaluare a dosarelor de inscriere a fost stabilita la 100 de euro. Meditatia copilului cu o educatoare este de 300.000 de lei pentru doua ore.

Asa cum era de asteptat, deficitul numarului de locuri din gradinte a declansat o intreaga isterie printre parinti. Astfel, obligatoriu s-a trecut la "ungerea comisiilor", iar pretul pentru ocuparea unui loc intr-o unitate prescolara de stat, peste tot in Bucuresti, este de 100 de euro. In opinia parintilor este mai economicos, deoarece o taxa minima lunara la o gradinita particulara este de 600 de euro pe luna.

Pe 15 iunie se dau rezultatele pentru copiii care au "absolvit" criteriile de evaluare ca sa ocupe un loc la grupa mica intr-o gradinita de stat. Chiar daca dosarele au fost depuse, comisiile de selectie, numite de catre inspectoratele scolare, au trecut deja la treaba, isteria parintilor continua. In conditiile in care trebuie sa ramana pe dinafara 10.000 de copiii, pretul de "ungere" a comisiei si/sau a directorului unitatii de invatamant a ajuns la baremul de 100 de euro. Indiferent de calitatea serviciilor unei gradinite, pretul acesta nu scade.

Mai mult, pentru o unitate prescolara cu program prelungit, deci acolo unde presupune si masa, si cazare, pretentiile sunt ceva mai mari: intre 120 si 150 de euro. De asemenea, o alta observatie pertinenta, facuta de un cadru didactic din Bucuresti, chiar pe site-ul ministerului, ar trebui sa dea de gandit cabinetului Adomnitei: "Donatiile parintilor nu sunt contabilizate nicaieri si cineva ar trebui sa se sesizeze. Eu as merge cu copilul la o gradinita si le-as cere chitanta pentru orice suma pe care mi-ar impune-o. Daca banii ar fi in exces, as face donatii unor copii sarmani, decat sa dau 600 de euro la o gradinita particulara."


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.