Cabinetul Tariceanu a aprobat infiintarea unui nou organism: „Comisia pentru studierea robiei rromilor“. Scopul acesteia este „sa documenteze si sa aprofundeze interdisciplinar“ perioada istorica de cand „s-au descalecat“ rromii, de pe vremea cand se numeau tigani, si pana in zilele noastre
Un prim raport pe aceasta tema trebuie predat pana la sfarsitul anului. Costurile acestui demers se ridica, pentru inceput, la 315 mii de lei, bani care provin de la fondul bugetar. Inca nu se stie cat de mare este componenta comisiei.

Perioada istorica aprofundata interdisciplinar
"Guvernul a aprobat infiintarea Comisiei pentru studierea robiei rromilor, institutie care va documenta si va aprofunda interdisciplinar aceasta perioada istorica a rromilor in spatiul romanesc", se mentioneaza in comunicatul emis de Guvern. Ciudat este faptul ca decizia privind necesitatea infiintarii organismului guvernamental dateaza din 20 februarie. La aceasta data au fost marcati 151 de ani de la ultimul act de dezrobire a rromilor, asa cum se mentioneaza in expunerea de motive. Primul-ministru Calin Popescu-Tariceanu a aprobat, la data mentionata, initierea procedurilor de constituire a unei "Comisii pentru studierea robiei rromilor".


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.