Imediat dupa vernisajul expozitiei de grafica "Ipotesti" a artistilor de la Univeritatea Nationala de Arta din Bucuresti, coordonati de prof. Mircia Dumitrescu, lector Carmen Apetrei si asistent Carla Duschka, va incepe (azi, la orele 18.00), la Institutul Cultural Roman (ICR) din Budapesta Maratonul Filmului Documentar.
Maratonul continua pe tot parcursul zilei de maine si include, la ora 11.00, o masa rotunda cu tema: "Documentarul - pietroiul din bugetul televiziunii?", moderata de Brindusa Armanca, directorul ICR Budapesta. Maratonul va incepe cu proiectia filmului "Afacerea Imre Nagy" al clujenilor Alin Gelmarean si Vig Emese si va continua, maine (ora 10.00) cu filme despre comunitatile de romi, portrete de artisti, filme de calatorie, filme sociale realizate de producatori de la MTV si TVR, adica televiziunea publica si televiziunile regionale din Ungaria si Romania (Pecs, Szeged, Cluj, Timisoara), de Duna TV, de televiziuni locale si de producatori independenti.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.