Incepand de astazi si pana pe 17 iunie, 93 de actori, papusari, regizori, teatrologi, coregrafi si scenografi isi vor prezenta creatiile in cadrul celei mai importante manifestari de acest gen din Bucuresti, Gala Absolventilor 2007.

Cele 19 evenimente care se vor desfasura la Studioul Casandra, UNATC/sala "Ileana Berlogea", Teatrul Desant, Teatrul Luni de la Green Hours si Muzeul Curtea Veche "ar putea face parte din repertoriul oricarui teatru profesionist", asa cum le prezinta protagonistii, acum, la final de facultate.

Organizata de studentii anului III ai sectiei de Teatrologie a Facultatii de Teatru din cadrul Universitatii Nationale de Arta Teatrala si Cinematografica din Bucuresti (UNATC), Gala Absolventilor de anul acesta se va desfasura in paralel cu un alt eveniment important, Gala Amintirilor, pentru promotiile '67 si '97. In acelasi timp cu promotia 2007, vor fi sarbatoriti 50 de ani de la infiintarea Studioului Casandra, locul de unde, in aceste cinci decenii care s-au scurs, au plecat toate personalitatile romanesti ale teatrului si ale filmului. Sub sloganul "La timpuri noi, artisti noi", gala din acest an propune o punte peste ani intre generatii care deja se intalnesc si comunica pe scena.

In fiecare zi, pana pe data de 17 iunie, spectacolele de licenta ale sectiilor de creatie din Facultatea de Teatru, arta actorului, arta actorului manuitor de papusi si marionete, regie, coregrafie, scenografie, vor fi prezentate in fata publicului, atat in sala cu nume legendar, "Casandra", cat si in celelalte locatii in care teatrul a inceput sa se simta in ultimii ani la el acasa. Printre spectacolele pe care studentii anilor terminali ai Facultatii de Teatru a UNATC Bucuresti le prezinta se numara reprezentatii pe texte celebre precum "Regele moare" dupa Eugen Ionescu - un spectacol de licenta al clasei de actorie, in regia Marianei Camarasan, (clasa prof. asoc.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.