Vara lui 2007 este cea mai aglomerata in concerte si alte evenimente de gen din ultimii 17 ani, in doar citeva luni scenele din Romnia urmind sa gazduiasca aproape 100 de artisti straini, mai celebri sau mai putin cunoscuti, dintre care jumatate doar in Bucuresti.

De la hard rock la electro, de la dance la britpop, trecind prin muzica de club si alternative pop, romanilor li s-a asternut pentru acesta vara o plaja larga de oferte muzicale din care pot acum alege dupa preferinte.

Doar la Bucuresti vor poposi in urmatoarele luni zeci de artisti de toate genurile si categoriile - legende rock precum Rolling Stones, reprezentanti ai noului val britanic precum Kasabian, dar si cintareti care iau cu asalt topurile si se fac auziti pe mai toate posturile de radio, cum sint Pussycat Dolls. Acest flux de muzica se datoreaza in principal crearii a doua noi festivaluri de muzica in aer liber - B`estival si CokeLive, dar si pentru ca publicul a devenit in ultimii ani un consumator tot mai avid de muzica si distractie, alocind un buget tot mai mare pentru acestea. Astfel, exista cel putin 15 concerte care in aceasta vara merita nu doar atentia, dar mai ales prezenta publicului.

Din capul locului, obligatoriu de marcat pe lista de concerte la care trebuie raspuns "prezent" anul acesta este show-ul Rolling Stones, care va avea loc pe Stadionul National "Lia Manoliu", pe 17 iulie.

Cu citeva zile inainte de concertul etichetat de multi drept "evenimentul muzical al anului in Romania", pe 13 iulie, va concerta la Bucuresti Tori Amos, ea prezentind-si astfel noul album - "American Doll Posse".

Schimbind directia, unul dintre primele mari concerte care urmeaza sa aiba loc la Bucuresti este cel sustinut de Pussycat Dolls, girlbandul r&b din State.

In aceeasi seara va avea loc, in deschiderea CokeLive, concertul sustinut de Macy Gray. Cu un nou album - "Big", si doua noi hituri - "Shoo Be Doo" si "Finally Made Me Happy", Macy Gray pune la bataie pentru concertul din Romania o voce unica, ce da valoare muzicii soul ce reprezinta o alternativa proaspata pentru mainstream.
Pentru a incheia lista de cintarete cu personalitati puternice, trebuie marcat si concertul P!nk din a doua zi de B`estival, adica pe 30 iunie.

In zona rockului, publicul roman va mai avea ocazia ca la B`estival sa asiste la o "infruntare" cu adevarat spectaculoasa: Alice Cooper si Marilyn Manson vor concerta pe aceeasi scena, nu in duet, ce-i drept. Este insa pentru prima data cind acestia sustin show-uri alaturate. Amindoi cu nume feminine, dar cu reputatie de baieti rai, Cooper si Manson promit o seara cu scintei.
Tot cu eticheta de "legenda a rockului" va mai ajunge la Bucuresti, pe 8 iulie, si Robert Plant. Acesta este recunoscut pentru stilul sau puternic, fiind adesea descris ca rockerul emblema al trupei Led Zeppelin.

n In aglomeratia de artisti prezenti la B`estival se vor afla si britanicii de la Kasabian, exponenti ai noului trend de indie rock ce aduna tot mai multi fani in rindul publicului tinar.

Cit despre muzica electro, care suna parca cel mai bine vara, la petreceri in aer liber, exista trei nume ce merita retinute - Faithless, Morcheeba si Hooverphonic, toate in prima zi de B`estival - 29 iunie.

De asemenea, raverii de altadata vor avea ocazia ca pe 23 iunie, la CokeLive, sa-i revada pe cei de la Prodigy care probabil vor veni cu artileria grea de acum zece ani - "Breathe", "Firestarter", "Smack My Bitch Up" sau "Voodoo People".

Inapoi la B`estivalul de pe 29-30 iunie si 1 iulie, evenimentul ii va gazdui si pe cei de la Reamon, deveniti celebri odata cu lansarea piesei lor de rezistenta - "Supergirl".

In final, pentru cei mai nostalgici dintre spectatori, scena de muzica din Romania a pastrat un concert al lui Julio Iglesias, pe 25 iulie, pe stadionul Cotroceni din Capitala.


Despre autor:

Sursa: 7plus.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.