Unul din principalele evenimente de la Festivalul International de Film Transilvania a fost concertul extraordinar programat ieri, la Sibiu, cu Fanfara Ciocarlia, autointitulata cea mai rapida din lume.
Dupa ce, anul trecut au pus pe jar publicul Teatrului National din Cluj la gala de inchidere a festivalului, Fanfara Ciocarlia a revenit la TIFF. De data aceasta, la Sibiu in Piata Mica, ieri, la ora 21,30. Membrii fanfarei sunt considerati noile vedete ale muzicii tiganesti. Fanfara Ciocarlia este considerata cea mai rapida fanfara din lume. In ultimii zece ani, fanfara a sustinut peste o mie de concerte pe scenele lumii, primind si prestigiosul trofeu BBC Radio 3 World Music Award 2006. La Sibiu, alaturi de Fanfara Ciocarlia a concertat si celebra macedoneanca Esma Redzepova. Nominalizata la premiul Nobel pentru pace, Esma este cunoscuta si pentru rolul activ pe care il joaca in formarea tinerilor.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.