7 Iunie 2007 , de Alina Purcaru in Social
Tirgul de carte Bookfest s-a deschis ieri cu reduceri de preturi de pina la 70% si intilniri cu autorii.
Carti-eveniment. Dan C. Mihailescu, Mircea Vasilescu, Eugen Istodor, Ruxandra Cesereanu si Mihaela Radulescu sint citiva dintre autorii publicati de Editura Polirom care isi vor lansa cartile la aceasta editie a Tirgului de carte in prezenta unor invitati de marca. Joi, la ora 15.00, va fi lansat volumul al treilea din "Istoria literaturii romane in postceausism", de Dan C. Mihailescu, care ii va avea ca invitati pe Daniel Cristea Enache si pe Andrei Terian. Dan C. Mihailescu va fi prezent, de data asta in calitate de vorbitor, la lansarea volumului de interviuri neconventionale semnat de Eugen Istodor, care va fi lansat vineri, 8 iunie, la standul editurii, de la ora 17.00. Invitat la acelasi eveniment va fi Andrei Plesu.

Artileria grea a Editurii Humanitas se deschide cu lansarea unui volum de memorii semnat de Annie Bentoiu. Evenimentul va avea loc joi, la ora 15.00, in prezenta autoarei. Vor participa Gabriel Liiceanu, Mihai Sora si Traian Ungureanu. Denisa Comanescu va prezenta noile titluri din Colectia "Raftul Denisei" vineri, de la ora 16.00, impreuna cu Ioana Parvulescu, Cristian Tudor Popescu, Adela Greceanu si Traian Ungureanu. Un alt eveniment editorial important este lansarea volumului de teatru, "America si acustica", de Vlad Zografi, lansare programata vineri, la ora 14.00. Simbata, de la ora 12.30, Ioana Parvulescu isi va prezenta ultima carte, "In Tara Miticilor. De sapte ori Caragiale", avindu-l ca invitat pe Andrei Plesu, iar duminica, de la ora 14.00, Valeriu Stoica si Teodor Baconsky vor prezenta volumul "Despre ura", de Gabriel Liiceanu.

Cel mai important eveniment propus de Editura Trei este lansarea volumului "Si tu poti fi supernanny", scris de Irina Petrea. Cartea este o colectie de sfaturi pentru cresterea copilului date de "supernanny" insasi si va fi lansata simbata, 9 iunie, si prezentata de Virgil Iantu, Mihaela Radulescu si Vasile Dem. Zamfirescu.

Grupul Editorial Corint mizeaza pe "Convorbirile cu Octavian Paler", un volum de dialoguri dintre regretatul scriitor si criticul Daniel Cristea Enache. Lansarea volumului, la care vor participa Mircea Martin, Augustin Buzura, Ion Cristoiu, Mihai Gidea si autorul, va avea loc la standul editurii, de la ora 12.00.

Evenimentul numarul unu al Editurii Brumar este aparitia volumului "Submarinul iertat", scris de Andrei Codrescu si Ruxandra Cesereanu. O carte-obiect, scoasa in conditii grafice de exceptie, un lung poem scris la patru miini, prin e-mailurile schimbate de cei doi poeti. Lansarea este programata vineri, la ora 15.00. Invitati: Marius Chivu, Ruxandra Cesereanu si Robert Serban.

Editura Rao mizeaza pe trei carti-eveniment: "Labirintul" de Kate Mosse, "Animale. Ghid vizual complet al lumii salbatice", de David Burnie (coordonator) si ultimul roman al lui John Grisham, "Nevinovatul", o carte bazata pe un fapt real si care este considerata cel mai bun thriller juridic al autorului.

Nemira a scos pe piata special pentru Bookfest seria Shrek III, patru titluri noi din Colectia "Suspans" si ultimul volum din seria de autor Julian Barnes, "Arthur and George".

Cartea-locomotiva propusa de Editura 45 este "Mormintul lui Isus si al familiei sale", de Simcha Jacobovici si Charles Pellegrino, o investigatie care ar putea pune sub semnul intrebarii adevaruri atestate de istoria crestinismului.

Si Editura Cartier speculeaza interesul pentru personajele biblice, prin volumul "Isus contra Isus", de Gèrard Mordillat si JÚrome Prieu.
Cotidianul

Sursa: CotidianulTe-ar putea interesa si:

Vrei sa fii la curent cu cele mai importante stiri?
Urmareste-ne si pe Facebook
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:
Facebook Twitter

Aboneaza-te la 9AM sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Tirgul evenimentelor literare.