Din iunie anul trecut, in sedinta Comisiei Tehnice de Circulatie din cadrul Primariei Municipiului Bucuresti s-a avizat interzicerea circulatiei bicicletelor pe partea carosabila a mai multor artere. Cu toate acestea, nici ministrul Mediului nu stie ca circulatia e interzisa si circula cu bicicleta incercand sa promoveze un mediu curat.
Bulevardele pe care nu se poate circula cu bicicleta sunt: Mihail Kogalniceanu, Regina Elisabeta, Piata Operei, sosaua Iancului, Ferdinand, Carol I, Dimitrie Cantemir, I.C.Bratianu, General Magheru, Lascar Catargiu, Aviatorilor, Calea Dorobantilor, Dacia, soseaua Kiseleff, Bucuresti-Ploiesti pana la Aeroportul Baneasa, Calea Victoriei, Piata Victoriei, Splaiul Independentei si Splaiul Unirii de la Piata Natiunile Unite pana la Pod Marasesti, Unirii, Decebal, Libertatii, Calea Calarasilor, Corneliu Coposu si Piata Unirii.

De asemenea, este interzs conducatorilor de biciclete sa circule pe trotuare ori pe aleile din gradinile publice, cu exceptia cazurilor cand nu stanjenesc circulatia pietonilor. in parcuri s-a pus de asemenea interdictie la biciclete. in tot orasul nu exista decat doua benzi destinate circulatiei bicicletelor, iar portiuni bune din acestea sunt blocate de chioscuri si masini stationate. Primarul capitalei, Adriean Videanu, are totusi initiative bune. Vrea sa finalizeze incepand din aceasta vara primele zece piste pentru biciclisti. Acum, tot ce ar trebui sa se schimbe ar fi legea.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.