Fondul Azt Moderato are cel mai ridicat grad de risc, iar BCR Prudent, cel mai scazut.

Patru fonduri au intrat pe piata pensiilor facultative: ING Clasic, care apartine de Ing Asigurari de Viata, Azt Moderato, de la Allianz-Tiriac Societate de Administrare a Fondurilor de Pensii Facultative, Pensia Mea, administrat de Aviva Asigurari de Viata, si BCR Prudent, administrat de catre SC BCR Asigurari de Viata SA.

In baza prospectelor facute publice, constatam ca ING Clasic va avea o expunere pe piata a valorilor mobiliare (pe bursa) de maximum 35% (adica gradul de risc va fi mediu-ridicat), Pensia Mea, de maximum 50% (ridicat), Azt Moderato, tot de 50% (ridicat), si BCR Prudent, de maximum 10% (scazut).

"Potrivit legislatiei, un fond de pensii private va putea investi maximum 50% din bani in actiuni cotate pe bursele europene, inclusiv Romania, maximum 70% in titluri de stat, 20% in titluri monetare si maximum 30% in obligatiuni corporatiste. Depinde de politica fiecarui fond de pensii in parte", sustine Mircea Oancea, presedintele Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP).


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.