In parteneriat cu Landi Renzo, unul dintre liderii mondiali pe piata de GPL, Dacia ofera un vehicul fiabil si economic la cel mai bun raport calitate/pret. GPL este un carburant economic si ecologic, al carui pret la pompa este deosebit de atractiv. Emisiile de CO2 ale vehiculelor care utilizeaza carburantul GPL sunt cu 18% mai mici fata de cele echipate cu motoare pe benzina. In plus, GPL este cu aproximativ 50% mai ieftin decat benzina.

Conform oficialilor companiei, grija pentru protejarea mediului va ramane un obiectiv permanent al Dacia Group Renault. In perioada urmatoare, uzina de la Mioveni va beneficia de o instalatie de vopsire ecologica bazata pe o tehnologie care utilizeaza apa. In plus, uzina va fi la adapostul incendiilor datorita unui sistem performant de prevenire a acestora.

Protejarea mediului inconjurator este o preocupare permanenta a Dacia. Impartasind politica Renault in materie de mediu, Dacia a realizat progrese vizibile pentru ca uzina de la Mioveni sa produca vehicule mai economice si mai ecologice. In curand, Dacia va inaugura o instalatie de vopsitorie cu tehnologie bazata pe apa si va pune la punct un nou sistem de prevenire a incendiilor.
Despre aceasta chestiune Franšois Fourmont, directorul general al Dacia, a precizat: "Incepand din anul 2000, Dacia a facut din protectia mediului o prioritate. Uzina de la Mioveni isi desfasoara activitatea in conformitate cu politica de mediu a Grupului Renault. In ceea ce priveste modelele produse la Dacia, acestea sunt din ce in ce mai economice si ecologice. Toate modelele Dacia corespund normei de poluare Euro 4, iar 95% din componentele vehiculelor sunt reciclabile".