Capodopera scriitorului se bucura, pe acest CD, de lectura actorului Marcel Iures. Evenimentul de lansare a avut loc in spatiul primitor al Teatrului Act - teatru caruia actorul Iures ii este unul dintre principaliifondatori. Locul intim si racoros te facea putin sa uiti de caldura inabusitoare a serii de afara. Cu totul, organizatorii incercau sa sugereze atmosfera cuvintelor lui Mateiu din "Remember": "Aceasta intamplare traita a fost un vis numai sau vreo istorie citita ori auzita undeva, candva demult".

Daca actorul Marcel Iures, cel care isi imprumuta vocea pe CD lecturii minunatului text al lui Mateiu Caragiale, a vorbit putin, explicand de ce a acceptat oferta Editurii Humanitas, directorul editurii, Gabriel Liiceanu, a facut practic serviciile de gazda, intretinandu-i pe
cei prezenti cu un speech admirabil, prin eruditie si profunzime. "Cred ca urechea e un organ care inca are autonomie intr-o lume in care zarva, zgomotul si cacofonia par inevitabile. Ideea in sine de a te adresa urechii mi se pare extraordinara", a spus Marcel Iures despre resorturile colaborarii sale cu Humanitas Multimedia. Aceasta va fi continuata si cu alte proiecte comune, cel imediat urmator fiind "Ultimele sonete inchipuite ale lui Shakespeare in traducere imaginara" de Vasile Voiculescu.