Mare, original, colorat, si cu mecanisme complicate cronograf. Acestea sint principalele atuuri pe care ar trebui sa le aiba un ceas elvetian in tendinte. Dupa manifestarile internationale pentru industria ceasurilor, care au avut loc, ca in fiecare an, in luna aprilie la Basel si Geneva, producatorii au dezvaluit deja cum arata un ceas la moda.

"In 2007 pare a fi un «must have» sa ai un ceas cronograf, cu asocieri originale de materiale precum carbon, aluminiu, titan, bronz si mai ales ceramica, cu functii complexe, mecanism automatic, cu etanseitate de peste 100 m si mai ales cadran negru", apreciaza Daniela Filip, reprezentanta a Helvetansa. Potrivit acesteia, si anul acesta otelul si aurul roz isi pastreaza pozitiile de favorite, alaturi de ceramica si titan. Si diamantele se regasesc in foarte multe colectii pentru dame, cele negre fiind printre favorite.

Moda nu s-a schimbat radical nici in ceea ce priveste dimensiunea. Atit pentru ceasurile de dama, cit si pentru cele barbatesti marimea XXL este un atu. Cu alte cuvinte, designerii au decis ca un ceas de 46 mm sta bine pe mina unui barbat, in vreme ce pentru o femeie 40 mm sint suficienti. Cu toate acestea, se poate observa o revenire a modei din trecut, modelele de dama gazduind mecanisme complicate cronograf, fazele lunii, tourbillon.

Intilnim, de asemenea, mecanisme cu incarcare manuala. Imbunatatiri si noi tendinte gasim si in cazul ceasurilor nemtesti, care ofera multa eleganta si rafinament alaturi de functionalitate. Ceasurile sport sint si ele la moda.

Piaget - Limelight Party

Continua seria pieselor extraplate create pe baza mecanismului 430P de doar 2,1 mm grosime, cu incarcare manuala. Rezerva de functionare se intinde insa pe o perioada de 40 de ore. Ceasul este din aur alb, batut cu 78 de diamante si are cadranul albastru acoperit de paiete luminescente, colorate diferit, ceea ce dovedeste inca o data ca astazi doamnele incep sa prefere mecanismele mecanice si diametrele XXL (38mm). Pret: 52.910 lei, in magazinele Helvetansa.

Sinn 756 S Black

Are mecanism automatic, tip VALJOUX 7750, 25 de bijuterii, 28.800 alternante/ora. Cronograful este de 12 ore si 30 de minute, carcasa din otel inoxidabil, strat negru PVD, tehnologie de durificare prin tegimentare pina la valori de 1200 HV, geam din safir, capac din otel inoxidabil masiv, etanseitate de 200 m. Modelul mai este prevazut cu capsula de indicare a nivelului de umiditate, protectie cimp magnetic si antisoc. Domeniul de temperatura este intre -45C si +80C. Pretul: 3.999 de lei; poate fi gasit pe www.ceasuri-germane.ro.