Un studiu realizat de Directia Programe si Strategii Profesionale din Ministerul Muncii arata ca in Romania programele scolare si studiile universitare sunt slab corelate cu cererea de pe piata muncii, numarul de absolventi de facultate fiind disproportional in raport cu cererea.

Desi anual sunt disponibile o mie de locuri de munca pentru tinerii cu studii superioare, iar numarul absolventilor este foarte mare, se percepe o lipsa de forta de munca tanara si calificata, deoarece aproape jumatate din tineri vor sa plece la munca in strainatate, 8% ar dori sa se stabileasca acolo definitiv si doi tineri din zece ar dori sa-si completeze studiile peste granite. Datele au fost culese in 2006 pentru 1.103 persoane, cu varsta intre 15 si 29 de ani. Pentru a se realiza in viata, o treime cred ca reteta este sa ai o familie instarita, 13% cred in relatiile cu persoane bine plasate, 5 %, in noroc, si doar 9%, in inteligenta si 6%, in ambitie.

Iuliana Galeteanu


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.