Cei mai multi romani plecati in SUA in ultimele luni s-au intors, ca urmare a neadaptarii financiare si mai ales a lipsei de informare in legatura cu obligatiile pe care le au, informeaza "The Irish Independent".

In ciuda unui numar de 7.258 de vize din luna ianuarie, obtinute de romani, au fost emise doar 30 de permise de munca, conform Departamentului Intreprinderilor, Comertului si Angajarilor, aceasta insemnand ca restul romanilor lucreaza pe cont propriu sub contracte dubioase.

Multi romani care au plecat in SUA in ultimele luni s-au vazut in situatii financiare dificile sau ca urmare a neadaptarii sau ca urmare a lipsei de informare. Acestia nu beneficiaza de ajutoare sociale decat dupa doi ani de rezidenta, a precizat Consiliul de Emigrari.

in luna aprilie, au fost inregistrati doar 786 de romani nou veniti in SUA fata de 3.164 in ianuarie, dupa aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, conform cifrelor Departamentului de Probleme Sociale si ale Familiei din SUA.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.