Cat despre fenomene meteorologice ciudate, in Galati, aproape de combinatul siderurgic Arcelor Mittal, duminica seara s-a produs o tornada ce a angrenat in jurul ei un nor de praf si s-a invartit aproape zece minute deasupra haldei de zgura a combinatului. Specialistii Statiei de Meteorologie Galati incearca sa gaseasca o explicatie a aparitiei fenomenului inedit, in conditiile in care viteza vantului a fost de doar doi kilometri pe secunda, prea putin pentru producerea unei tornade.

Din fericire, nu au fost afectate nici activitatea din zona industriala dar nici gospodariile. Fenomenul meteorologic a fost vizibil si de la 10 kilometri distanta, chiar si de pe o plaja de pe malul tulcean al Dunarii. Este pentru prima data cand un astfel de eveniment se inregistreaza in judetul Galati, fenomenul fiind cu atat mai ciudat cu cat nu a fost insotit si de precipitatii.

Vom avea zile de arsita si nopti tropicale

Prognoza meteorologica indica temperaturi peste limitele normale in vara 2007, cu maxime care vor depasi 35 grade Celsius, cu zile de arsita sau caniculare si nopti tropicale, cu minime de 17 grade Celsius, avertizeaza meteorologii. in ceea ce priveste precipitatiile, acestea nu vor acoperi cerintele culturilor agricole aflate in faze de consum maxim, ceea ce va avea ca efect mentinerea deficitelor de apa in sol pe arii relativ extinse din sud-estul, sudul, estul si vestul tarii.