Familiile de pensionarii care au venituri mai mici de 350 de lei lunar ar putea primi, de la inceputul anului viitor, un ajutor de la stat.
De asemenea, odata cu modificarea Legii pensiilor, indemnizatiile lunare vor creste, iar cele ale pensionarilor care au muncit in agricultura s-ar putea dubla. "Intentionam ca in luna iunie sa prezentam un proiect de lege prin care sa rezolvam introducerea unei alocatii de dependenta pentru toate persoanele care au venituri sub un anumit plafon", a precizat Paul Pacuraru.

Plafonul la care facea referire ministrul este de 350 de lei, iar alocatia lunara va fi fixata, in functie de gradul de dependenta, intre 200 si 400 de lei. In ceea ce priveste Legea pensiilor, aceasta ar putea suferi modificari pana la toamna. Unul dintre aspectele vizate se refera la majorarea punctajelor in cazul grupelor de munca.


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.