Au cautat linistea inaltimilor si au gasit-o. Au inceput cu urcatul pe munte, ca mai apoi sa ajunga aproape de nori.

Mai intai dintr-o joaca, mai tarziu din placere. Acum se bat cu cei mai buni din Europa pentru suprematia cerului. Doua fete ambitioase si putin "aeriene" vor sa aduca faima Romaniei prin parasutism.

Loredana, in timpul antrenamentului din luna mai, de la Ghimbav. Ea concureaza la senioare
Loredana, in timpul antrenamentului din luna mai, de ...
Loredana Maries si Steliana Popa fac parte din lotul national de parasutism al Romaniei. Fiecare are povestea ei, insa cand vine vorba de sportul care le-a sucit mintile, toate celelalte conteaza mai putin. "De la emotiile primelor salturi treci repede la placere extrema.

Steliana este cea mai mica din lot, insa vrea sa faca lucruri mari la Osijek. Nu are decat 18 ani, dar nu se teme deloc sa sara din avion

E o lege a firii in parasutism", spune Loredana, care este la a doua competitie internationala din cariera. Are 24 de ani si la varsta ei a facut deja ce alti tineri fac intr-o viata: opt ani de parasutism la cel mai inalt nivel, planorism, cursuri de scufundari, patru ani de facultate, masterat in Turism si, in plus, a obtinut licenta de instructor parasutist. "Doar bungee-jumping nu am facut, in rest nu am neglijat nimic. Poate doar discotecile, fiindca mi se par prea zgomotoase si pline de fum". E modesta, dar nu lipsita de personalitate.

La proba de aterizare la punct fix, fetele noastre trebuie sa atinga cu calcaiul un cerc cu diametrul de 2 centimetri
La proba de aterizare la punct fix, fetele noastre trebuie ...
Cu aceste arme si cu exercitii perfecte spera sa impresioneze arbitrii la campionatele europene de la Osijek (Croatia) din luna septembrie. La ea se uita mai intai Steliana (18 ani) cand cauta modele bune de urmat.

Doua viitoare campioane mondiale. in stanga, mezina lotului, in dreapta, cea care executa un complex de figuri acrobatice sub opt secunde. Poate sa concureze chiar si cu baietii

Mezina lotului feminin se mai bate inca cu alte trei junioare pentru un loc in avionul care duce la competitia asilor. Diana Barbu, Raluca Badila si Timeea Szekely, care sunt junioare, vor si ele sa-i priveasca pe europeni de sus.

Tata Baciu este cel mai "vechi" instructor de parasutism din tara. El le antreneaza pe fete. isi face veacul mai mult pe coclauri, pregatind viitori campioni. A uitat cati ani a servit Aeroclubul, dar nici la varsta lui nu a renuntat la acrobatiile cu parasuta


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.