Statul isi propune sa atraga tinerii pe piata muncii, prin consilierea in cariera sau actualizarea materiei scolare, dar si virstnicii, prin investitii in resursa umana
Ministerul Muncii, Familiei si Egalitatii de Sanse (MMFES) a lansat in dezbatere publica Programul National de Reforme 2007-2010, care va sta la baza tuturor programelor viitoare finantate din bani europeni, potrivit ministrului Paul Pacuraru (foto). Principalele obiective mentionate in document, la capitolul munca, incearca sa rezolve problema deficitului de pe piata fortei de munca, prin atragerea tinerilor cu virste intre 15 si 24 de ani si prin pastrarea pe piata a angajatilor si dupa virsta legala de pensionare.

Ca sa atraga tinerii sa munceasca in Romania, Guvernul propune servicii de informare si consiliere in cariera, prin implementarea Programului national de informare a elevilor si studentilor din anii terminali cu privire la oportunitatile si riscurile de pe piata muncii, paralel cu corelarea materiei cu cerintele pietei. Cit despre virstnici, se pregateste cresterea progresiva a virstei de pensionare la 65 de ani pentru barbati si 60 pentru femei, masura insotita de campanii prin care sa schimbe mentalitatea angajatorilor privind prelungirea carierei.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.