Visul fiecarui cineast e sa fie premiat la Cannes. Multi cineasti mor batrani fara sa fi fost macar selectionati. Cristian Nemescu si Andrei "Otto" Toncu au trecut dincolo la nici 30 de ani, iar filmul la care lucrau, "California Dreamin’" , a primit cea mai importanta distinctie a sectiunii la care a participat la Cannes, "Un Certain Regard". Viata lucreaza cu echilibrari si masuratori cu care e greu sa fim de acord daca le gandim in termenii unui targ. Cum poate compensa un mare premiu la Cannes vietile a
doi tineri? In liniile acestei logici de neinteles pentru mintea omeneasca, premiul si succesul filmului la care s-a aplaudat la Cannes cinci minute in picioare vin mai degraba sa aduca liniste celor doi tineri, acolo unde sunt acum, dar poate mai ales parintilor, pentru care premiul e un semn ca fiii lor traiesc prin lucrul pe care-l iubeau cel mai mult in viata, acela de a face film.

"California Dreamin’" este neterminat. Cand Cristian Nemescu a murit, avea peste 3 ore si era montat provizoriu. Producatorul sau, MediaPro Pictures, a decis sa renunte doar la cateva fragmente. A lansat filmul adaugandu-i in paranteza cuvantul "nesfarsit", desi varianta pe care o vedem nu e nici cea originala, nici cea montata cat mai aproape de ce ar fi dorit regizorul. Cu totul altfel ar fi aratat filmul daca ar fi avut cu 20 de minute mai putin, altul i-ar fi fost ritmul, alt efect ar fi avut descatusarea energetica de la final. Exista totusi o bucurie, aceea ca vezi pe ecran cat mai mult cu putinta din ce s-a filmat.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.