Social1 Iunie 2007de Andra Matzal

Lectura de un minut

De astazi pina duminica, Strada Arthur Verona va deveni spatiu pentru expozitii, concerte, workshopuri si discutii.
Mai bine de 60% din suprafata Bucurestiului sint ocupate de strazi. In fiecare zi, in jur de doua milioane si jumatate de masini tranziteaza Capitala, in conditiile in care infrastructura este conceputa pentru doar o suta cincizeci de mii. In fata acestor date statistice, traduse printr-un spatiu urban sufocat de masini, Carturesti, Ordinul Arhitectilor si Oricum vor sa schimbe macar pentru doua zile acest raport. In acest weekend vor relua evenimentul de anul trecut, cind au transformat Strada Arthur Verona intr-un spatiu destinat pietonilor. In acest weekend, Str. Arthur Verona, dintre cinematograful Patria si Libraria Carturesti, se va transforma intr-o sufragerie. Va fi inchisa pentru masini, pentru a se deschide pietonilor, biciclistilor sau skaterilor.

Programul pe care l-au pregatit organizatorii este cit se poate de tentant: de la ateliere de modelat in lut la workshopuri de desen, pictura pe ziduri, street art, lansare de carte pina la proiectii de filme, expozitii de fotografie si concerte de muzica. Iar muzica, la rindul ei, va fi de foarte multe feluri: de la performance-ul Adei Milea si concerte de muzica clasica pina la DJ sets. Toti cei care s-au intrebat pina acum ce se ascunde in spatele usii Bisericii Anglicane sau Casei Ion Mincu vor putea in aceste zile sa-si astimpere curiozitatea si sa le viziteze.

Cotidianul

Sursa: CotidianulTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.