Cererile, surprinzător de mari, de laptopuri, din ultima vreme, au condus la o creștere a afecțiunilor musculare in randul utilizatorilor de calculatoare. Kinetoterapeuții avertizează asupra existenței unor probleme iremediabile ale coloanei vertebrale, gatului și umerilor, din cauza poziției deficitare pe care o avem in timp ce folosim laptopul.

Medicii specialiști afirmă că aceste afecțiuni se regă­sesc la patru din cinci pacienți care ajung să se prezinte la control, acuzand dureri de umeri, spate și gat, in urma timpului petrecut in fața calculatorului portabil. Creșterea numărului pacienților cu afecțiuni ale spatelui reprezintă rezultatul scăderii prețurilor laptopurilor, dar și a accesibilității crescute la tehnologia wireless. Tineri cu varsta de 12 ani sunt diagnosticați ca avand probleme ale coloanei vertebrale, tocmai din cauza lipsei unei posturi corespunzătoare in fața calculatorului.

Folosirea laptopurilor la locul de muncă nu reprezintă o problemă la fel de mare pentru sănătatea utilizatorilor, tocmai datorită poziționării corecte a acestuia pe birou. Problemele apar atunci cand folosim laptopul stand intinși pe pat sau cand il sprijinim pe genunchi, forțandu-ne să ne uităm in jos timp de mai multe ore, chircindu-ne spatele și incordandu-ne gatul.