Autoritatile incearca sa recupereze o comoara gasita pe strada Lipscani din Bucuresti cu ocazia lucrarilor de reabilitare a centrului istoric.
O plingere depusa in urma cu doua luni, la Sectia 10 Politie, i-a alarmat pe politistii bucuresteni. Marian Matei, in virsta de 17 ani, din comuna Budesti, judetul Calarasi, a reclamat faptul ca a gasit, impreuna cu alti colegi, o comoara pe strada Lipscani. Marian, desi este minor, era angajat, la acea vreme, ca zilier, intr-o echipa de minori din aceeasi comuna, care facea sapaturi in zona istorica a Capitalei.

Tinerii erau adusi la munca de seful de echipa, Florinel Fronea, in virsta de 34 de ani, din Budesti si el. Potrivit declaratiei lui Matei, pe 13 martie a.c., el si ceilalti patru baieti au gasit comoara. "Era o cutie metalica cu inele, mai multe bratari, lucrari dentare din aur, verighete si lantisoare din metal galben, pe care le-am impartit", a declarat baiatul anchetatorilor. El a mai povestit ca, dupa ce au impartit frateste comoara, au incercat sa pastreze tacerea asupra ei. Insa seful de echipa, Florinel Fronea, le-a descoperit secretul si i-a obligat sa ii predea lui toate obiectele gasite.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.