„I se spunea Zodiac“ e primul dintre filmele difuzate la Cannes care ajunge pe marile ecrane bucurestene.

Regizorul David Fincher, autorul celebrelor "Alien 3", "Fight Club" si "Se7en", sarbatoreste in acest an debutul in competitia oficiala de la Cannes cu lungmetrajul "I se spunea Zodiac", care va putea fi urmarit si in Bucuresti, la Hollywood Multiplex si Movieplex Cinema Plaza, avindu-si premiera pe 8 iunie.

Actiunea scenariului acopera, cu salturi, trei decenii (’60-’90), urmarind investigatia desfasurata de politisti si reporteri in privinta unui criminal in serie care-si spunea Zodiac si care opera in California. Victimele lui erau alese haotic, iar criminalul a inceput sa trimita redactiilor mesaje codificate care dezvaluiau cunostinte despre omucideri pe care nu le putea avea fara a le fi comis. In prima faza insa, cifrul alcatuit de el i-a pus in dificultate pe spargatorii de coduri de la CIA, FBI si Agentia Nationala de Securitate. Doi jurnalisti, Graysmith si Paul Avery, se pun pe urmele criminalului, paralel cu o echipa de politisti, inspectorii David Toschi si William Armstrong. Iar urmarirea lui Zodiac le afecteaza dramatic destinul. Criminalul real n-a fost prins pina in prezent, iar principalul suspect a murit inainte de a fi arestat.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.