Romanii au nevoie de o implicare mai activa in promovarea unui stil de viata mai sanatos, cu alimentatie echilibrata si activitate fizica mai intensa, potrivit unui studiu comandat de Unilever si realizat de Ipsos Research. Peste 40% dintre romanii cu viata activa care locuiesc in zonele urbane nu respecta orarul meselor si iau maximum doua mese pe zi, ceea ce le creste riscul de obezitate. Persoanele cu studii superioare sint cele care neglijeaza cel mai frecvent orarul meselor si care iau cel mai des mai putin de trei mese pe zi, in timp ce 63% dintre persoanele care locuiesc in orasele mici au raspuns ca maninca de trei ori pe zi sau de mai multe ori.

28% la suta dintre romani poarta conversatii in timpul mesei, 3% citesc, 16% se uita la tv in timp ce maninca, iar 4% lucreaza la calculator. In plus, romanii iau masa in graba si nu acorda mai mult de 15 minute micului-dejun, prinzului sau cinei. "O singura masa calda la sfirsitul zilei conduce la risc de obezitate, iar faptul ca durata mesei este intre 10 si 15 minute creste de asemenea riscul de obezitate", a spus Gabriela Radulian.

"Cantitatea de alimente ingerata intr-un timp atit de scurt este necontrolabila, iar timpul fiind scurt, la nivelul creierului nu apare senzatia de satietate", a spus Gabriela Radulian, medic nutritionist.