Corina Vasile, profesoara de limba romană din cauza căreia Bogdan s-a sinucis, are "conștiința impăcată". Cel puțin acestea au fost cuvintele ei luni, in prima zi de cursuri la Liceul "Lucian Blaga", după tragedie. Toți elevii o susțin. Au intampinat-o la clase cu aplauze, cu flori și mesaje scrise pe tablă: "Vă iubim. Vă suntem alături".

Cand a revenit la liceu, profesoara a avut o discuție cu directorul instituției, Radu Vasile, căruia i-a mărturisit că a venit la școală pentru că nu mai putea sta acasă, "simțea cum innebunește". I-a explicat acestuia că are conștiința impăcată, că ea a făcut tot ce a fost omenește posibil să preintampine tragedia, dar nu a reușit. Directorul ne-a declarat că a fost foarte surprins. In opinia lui, acest caz e unic: "In cei 33 de ani de carieră in invățămant, eu nu am intalnit o asemenea situație. Sunt indignat de atitudinea celor doi exponenți ai incidentului. Se spune că dragostea e oarbă, insă cred că aici s-a intrecut măsura. Niște oameni normali nu ar fi trebuit să procedeze așa".

Atat liceenii, cat și elevii de clasa a V-a și de clasa a VII-a, cărora profesoara Corina Vasile le preda romana, au intampinat-o extraordinar. Cei mai mari au scris pe tablă "Vă iubim. Suntem alături de dumneavoastră", iar cei de clasa a VII-a s-au imbrăcat toți in roșu, au purtat cate o brațară de aceeași culoare și i-au oferit cate o garoafă, evident, tot roșie. Ei au sesizat că era tristă și că le-a vorbit mai cald și fără să-i mai dojenească. "Profa" le-a cerut, atunci, să nu creadă tot ce se spune despre ea, că sunt mult mai multe minciuni decat fapte reale.

Cat despre cadrele didactice, directorul Radu ne-a spus că au fost mult mai rezervate decat elevii. Doar o parte din profesori a incercat să o incurajeze. "Mă gandesc că trebuie să o sprijinim acum. Bogdan s-a dus, nu vreau să o pierdem și pe ea".

Elevii profesoarei ne-au povestit că și in timpul orelor aceasta era sunată de către iubitul său. Preț de un minut-două se retrăgea in fața clasei și iși termina convorbirea. Copiii nu-l cunoșteau pe Bogdan, o singură dată acesta a fost văzut așteptand-o după cursuri, in fața școlii. Ei mai susțin că și miercurea trecută, cand a fost vizionată piesa de teatru, Bogdan ar fi venit la școală, de unde cei doi au plecat cu tot cu elevii.

«Profa» nu a fost sancționată

Ieri, in urma intrunirii Consiliului profesoral, cadrele didactice au ajuns, in unanimitate, la concluzia că nu va fi luată nici o măsură disciplinară impotriva colegei lor, Corina Vasile. Directorul liceului a cerut chiar să se voteze dacă ar trebui inființată sau nu o comisie de cercetare. Tot in unanimitate, profesorii au suținut că nu este necesar.

Procurorii caută martori

Corina Vasile și elevul ei, Bogdan Costache, se iubeau de aproape un an și nu și-au ascuns relația
Corina Vasile și elevul ei, Bogdan Costache, se iubeau ...
Dezvăluirile făcute de presă in cazul "elevul și profesoara" le-au dat de furcă anchetatorilor. Ei sunt nevoiți acum să caute toate persoanele ale căror declarații au fost făcute publice. In zilele următoare, atat prietenii, colegii, dar și vecinii profesoarei Corina Vasile vor fi "interogați" in calitate de martori.

"După audierea tuturor persoanelor care au relatat presei aspecte legate de moartea adolescentului, dar și in funcție de conținutul declarațiilor, e posibil ca procurorii să dispună reaudierea profesoarei, a soțului acesteia, Dragoș Vasile și a părinților tanărului. Cu certitudine vă pot spune că ancheta nu a fost incă finalizată, iar la dosar nu există nici o declarație care să specifice că intre elev și profesoară ar fi existat vreo relație amoroasă", ne-a declarat procurorul Ștefan Crișu.