In industrie, vanzarile vor inregistra o crestere cu circa 42 % in primul semestru al acestui an, fata de perioada similara a anului trecut, potrivit rezultatelor anchetei de conjunctura pentru trimestrul al II-lea, realizata de Comisia Nationala de Prognoza.Majorarea este bazata, in special, pe cresterea vanzarilor de carburanti cu 59 %.
Vanzarile cu amanuntul vor creste cu opt % fata de perioada ianuarie-iunie 2006. Majorarea este data de dinamica pozitiva estimata in cazul marfurilor alimentare (12,1 %), iar pentru marfurile nealimentare cresterea se prevede a fi de circa trei %.

Volumul cifrei de afaceri pentru comertul cu amanuntul (cu exceptia comertului cu autovehicule si motociclete) a inregistrat, la nivelul primului trimestru din 2007, comparativ cu perioada similara a anului 2006, o evolutie pozitiva de 4,3 % per total, in special datorita majorarii la produsele nealimentare (6,5 %), crestere ce a rezultat din majorarea ampla in cazul produselor industriei usoare si mobilier. Pentru produsele alimentare cresterea, in aceeasi perioada de analiza, a fost de 2,1 la suta.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.