Crestinii fundamentalisti –caci exista si asa ceva!- au inaugurat in Petersburg (Cincinnati - Statele Unite), un asa-numit „Muzeu al Creatiei", care infatiseaza procesul Genezei dupa cum este el descris in Biblie.

La prima vedere, pare un simplu Muzeu al Naturii, „populat" cu schelete de dinozauri si plante exotice. Numai ca din interior lipseste cu desavarsire orice referire la teoria evolutiei si la Darwin. In schimb, figureaza la loc de cinste... Adam si Eva, dar si personajul biblic Cain, care – prin comanda electronica – se apleaca asupra fratelui sau lovit, Abel. Sunt reproduse in marime naturala si alte figuri din Cartea Cartilor, precum Matusalem, cum este aratata si Arca lui Noe, in plin proces de constructie. Muzeul Creatiei se intinde pe o suprafata de 5.000 mp si se doreste aparatorul ideii potrivit careia lumea a fost conceputa in doar sase zile.

Pornind de aici, ar rezulta ca Universul ar avea doar aproximativ 6.000 de ani vechime, iar formatiuni geologice impresionante, precum Marele Canion din Arizona, ar fi rezultat nu din eroziunea apei de-a lungul mileniilor, ci din... potopul cu care Dumnezeu a pedepsit omenirea pacatoasa. Potrivit organizatorilor Muzeului, Adam si Eva ar fi convietuit pasnic – pana la a musca din marul ispitei – cu Tyrannosaurus-rex si cu alti dinozauri in Gradina Raiului. Problema e, explica paleontologii, ca Tyrannosaurus-rex era carnivor si in niciun caz n-ar fi avut un comportament inofensiv in prezenta oamenilor. A

sta, ca sa nu mai spunem ca specia respectiva a disparut cu 65 de milioane de ani inainte de „Adam si Eva", din cauza schimbarilor climatice – savantii presupun ca din cauza impactului Pamantului cu un meteorit. De altfel, animalul respectiv nici nu e mentionat in Biblie.

Pentru directorul institutiei, Ken Ham, asemenea amanunte nu conteaza. In schimb, pentru savanti, muzeul e o batjocorire a teoriilor demonstrate stiintific. Si nu numai aparatorii stiintei protesteaza. Zeci de cetateni iritati de continutul muzeului au demonstrat in jurul cladirii purtand pancarte pe care scria: "Minciuni". National Center for Science Education of USA a catalogat institutia drept un "Disneyland al creationistilor", in conditiile in care de amenajarea salilor s-a ocupat designerul Patrick Marsh, de al carui nume se leaga celebrul „King Kong".