Cu ocazia implinirii a 50 de ani de la disparitia sculptorului Constantin Brancusi, Ambasada romana la Paris si Centrul monumentelor nationale din Franta - domeniul national Saint Cloud, organizeaza doua concursuri internationale de creatie artistica, sculptura si arta numerica pe tema "Brancusi, omagiu si mostenire".

Concursuri internationale. Aceasta manifestare are ca obiectiv sa reaminteasca publicului importanta operei sculptorului Constantin Brancusi in istoria artei si in creatia contemportana. Doua concursuri de sculptura si arta numerica sunt accesibile studentilor din scolile nationale superioare de arta europeana pana in iulie 2007.

Domeniul national de la Saint Cloud isi deschide gradinile pentru creatia contemporana a tinerilor artisti. Publicul are ocazia sa-i intalneasca pe tinerii plasticieni in timpul vizitelor, a atelierelor sau a meselor rotunde. Doua jurii, constituite din profesionisti ai artelor se vor reuni la inceputul lunii septembrie si vor decerna mai multe premii recompensand operele cele mai apreciate.

O expozitie, pe parcursul Zilelor europene ale patrimoniului (15-16 septembrie), va avea loc la Ambasada romana din Paris, care isi va deschide portile cu aceasta ocazie. Publicul va admira sculpturile si operele premiate de juriu. Avanpremiera va prefigura expozitia de inchidere a manifestarilor, care va pune alaturi de operele originale ale sculptorului pe cele selectionate de juriu, fiind evocata mostenirea universala a lui Brancusi. Evenimentul este organizat de Centrul monumentelor nationale si Ambasada romana la Paris, cu participarea Centrului George Pompidou.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.