Zilele caniculare ne pot crea serioase probleme de sanatate. in mod normal, organismul nostru se raceste prin transpiratie, insa nu si atunci cand umiditatea din atmosfera este crescuta. Potrivit medicilor, o temperatura corporala ridicata poate afecta creierul sau alte organe vitale. Mai mult, anual, sute de oameni din intreaga lume sfarsesc rapusi de caldura extrema.

Copiii, persoanele in varsta sau care sufera de boli cronice sunt cei mai expusi riscului de a suferi de pe urma caniculei. Vorbim despre existenta acesteia atunci cand ne confruntam cu temperaturi care depasesc cu zece grade sau mai mult valorile termice medii ale regiunii in care traim, timp de mai multe saptamani. La disconfortul creat de cresterea temperaturii se adauga si umiditatea, care apare atunci cand un "capac" de presiune atmosferica ridicata acopera o zona si impinge o cantitate de aer incarcat cu vapori de apa. Cand umiditatea este mare, corpul nu poate pierde prea repede caldura.

"Arme" utile in lupta cu arsita

- Beti cantitati suficiente de lichide (intre doua si patru pahare pe ora daca depuneti o activitate care va solicita fizic). Nu asteptati sa vi se faca sete. Evitati cafeaua, alcoolul si excesul de zahar, deoarece acestea accelereaza pierdereade lichide din organism, dar si bauturile reci pentru ca pot favoriza crampele de stomac.